Logotip povodom proslave obljetnica rođenja i smrti Marka Pola

Grad Korčula poziva fizičke i pravne osobe s područja Grada Korčule na preuzimanje i korištenje logotipa u cilju proslave obljetnice u Gradu Korčuli.

Grad Korčula u 2024. godini obilježava obljetnice rođenja i smrti svjetskog putnika i velikog istraživača Marka Pola (1254.-1324.). Tim povodom je kreiran logotip, autorice Tonke Lujanac, koji možete preuzeti na korištenje u cilju proslave obljetnice u Gradu Korčuli.

Grad Korčula poziva fizičke i pravne osobe s područja Grada Korčule na preuzimanje i korištenje logotipa:
• preuzimite logotip s uputama za korištenje: OVDJE
• aplicirajte ih na vaše promotivne materijale u 2024. godini

* Povijesna je činjenica da je Marko Polo zarobljen u jednoj od najvećih pomorskih bitaka na Sredozemlju pod zidinama grada Korčule 1298.
* Marko Polo je već na svom prvom putovanju posjetio zemlje Dalekog Istoka i boravio u službi mongolskog cara Kublaj Kana punih 17 godina.
* Služio je i Rimskom Papi. Nakon povratka u Veneciju, njegovi suvremenici doznali su o običajima mnogih nepoznatih zemalja tog vremena upravo iz knjige „Milijun“.

Zanimljivosti o životu Marka Pola, veze s Korčulom i otkrićima koja su uslijedila nakon njegova povratka s Puta svile, istražite u Marko Polo Centru.