Marko Polo Centar na Interliberu 2023.

Marko Polo Centar, u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu, sudjelovao je od 7. do 12. studenog 2023. g. na Interliberu, najvećoj književnoj manifestaciji u Hrvatskoj.

Centar redovito surađuje s Konfucijevim institutom, obrazovnim centrom osnovanim s ciljem promicanja kineskoga jezika i kulture te jačanja gospodarskih veza između Hrvatske i Kine. Tema štanda Konfucijevog instituta ove godine bila je Marko Polo, stoga su pozvali Marko Polo Centar iz Korčule i muzej Marko Polo iz kineskog grada Yangzhou da zajedno sudjeluju u oživaljvanju velikog svjetskog putnika, gotovo 700 godina nakon njegove smrti.

Uz dva kineska lava, jednog veselog zmaja i pandu, djelatnici Marko Polo Centra, uz pomoć studenata i volontera iz Korčule, uspješno su promovirali naš grad i otok kroz izložbu o najvećem svjetskom putniku. Posjetitelji su imali priliku vidjeti i nekoliko panoa o izložbi koje su napisali djelatnici Gradskog muzeja Korčula.

Osim izložbe, Marko Polo Centar je posjetiteljima iz medija, kulture i znanstvenih instituta predstavio i široki dijapazon brojnih drugih projekata Interpretacijskog centra – na lokalnom, državnom, europskom i globalnom polju.

Zahvaljujemo našim volonterima koji su se uključili u promoviranje Korčule i Marko Polo Centra. Velika hvala Konfucijevom institutu na prilici za suradnjom i mogućnosti povezivanja Korčule i Kine.

Radujemo se ponovnoj suradnji u bliskoj budućnosti!

Marko Polo Centar