“Moj Božić, moja Nova godina”

U sklopu Adventa u Korčuli Gradski muzej Korčula poziva sugrađane da podijele sjećanja pohranjena u fotografijama i čestitkama s božićnim i novogodišnjim motivima.

Kako je izgledao grad i okolna naselja, dekoracije, ljudi, odjeća, unutarnji i vanjski prostori, obiteljska i javna okupljanja, hrana i slatko, pokloni, dijeljenje darova, rijetki prizori snijega na Korčuli ili slični motivi, sve su to detalji koji nam pružaju mogućnost zaviriti u ne tako daleko, no ipak proteklo vrijeme. Podijelite s nama fotografije iz svojih albuma i sudjelujte u oblikovanju digitalne zbirke Povijesti svakodnevice.

  • Fotografije možete osobno donijeti u muzej ili poslati na e- mail: [email protected], mobitel 091 262 3001, a trajanje programa je bez ograničenja.

Uz fotografiju je potrebno navesti: kontakt vlasnika fotografije, vrijeme snimanja (makar godinu, ako nije dostupan datum), što prikazuje (osobe, prizor, događaj, mjesto..), tko je fotografirao, i po mogućnost podatke o foto-aparatu (ako su dostupni), te suglasnost da se digitalizirana fotografija ili čestitka može uvrstiti u zbirku u nastajanju Povijest svakodnevice Gradskog muzeja Korčula. Originale zadržavaju vlasnici.

Gradski muzej Korčula