Na Korčuli obilježen Mjesec prirodoslovlja: Više od dvadeset stručnjaka istraživalo brojne speleološke objekte

Grad i otok Korčula proteklih je mjesec dana bio domaćin interdisciplinarnog prirodoslovnog programa pod već poznatim nazivom Mjesec prirodoslovlja.

Mjesec prirodoslovlja provodi ADRIATICA – Društvo za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Mediterana, čije je sjedište u Korčuli, u suradnji s Društvom za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske – ADIPA sa sjedištem u Zagrebu. Organizatori programa su Tamara Crnac i Milan Vojnović.

Tijekom programa, više od dvadeset stručnjaka specifičnih specijalističkih znanja i vještina istraživalo je speleološke objekte te živi i neživi svijet, geo-morfološke posebnosti, mikološka staništa i slično, no isto tako i čovjekov utjecaj na promjene u prirodi.

Provedbu Mjeseca prirodoslovlja i ove godine omogućili su: Dubrovačko – neretvanska županija, Grad Korčula, Turistička zajednica Grada Korčule – Visit Korčula te Ljekarna Korčula i Farmacija Korčula.

Pročitajte više na poveznici: www.dalmacijadanas.hr/na-korculi-obiljezen-mjesec-prirodoslovlja-vise-od-dvadeset-strucnjaka-istrazivalo-brojne-speleoloske-objekte?fbclid=IwAR35Ofyfyo8xy3DlIALxeK8YAiRWwOIGwUB6uQkSBL2SMn53HHuyIQHse1A

Tekst i foto: https://www.dalmacijadanas.hr/