Natječaj za idejno rješenje naziva i vizualnog identiteta LAG-a

Obavještavamo Vas da je započeo Natječaj za idejno rješenje naziva i vizualnog identiteta LAG-a. Natjecati se mogu svi učenici osnovnih i srednjih škola s područja otoka Lastova, Korčule, Mljeta, poluotoka Pelješca i Dubrovačkog primorja. Natječaj započinje 7. listopada i traje zaključno do 13. studenog 2011.

Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije, DUNEA zajedno s budućim članovima LAG-a područja otoka Lastova, Korčule, Mljeta, poluotoka Pelješca i Dubrovačkog primorja raspisuje Natječaj za idejno rješanje naziva i vizualnog identiteta koji bi budući LAG koristio u komunikaciji s članovima i širom javnosti.

TEMA NATJEČAJA

U sklopu LEADER Programa EU čiji je zadatak potaknuti lokalnu zajednicu ruralnih područja da se organiziraju u udruge i aktivno utječu na razvoj svog područja, na spomenutom području Dubrovačko-neretvanske županije u tijeku je osnivanje udruge – Lokalne akcijske grupe (LAG).

LAG kao udruga okuplja članove svih društvenih sektora (civilnog, privatnog i javnog) oko zajedničkog cilja – održivog razvoja i poboljšanja kvalitete življenja svoga područja.

LAG na  osnovu analize i vizije budućnosti donosi Lokalnu strategiju razvoja koja sadrži planove konkretnih akcija ka ostvarivanju ciljeva.

LAG priprema i provodi razvojne projekte od značaja za zajednicu financirane od strane nacionalnih i EU institucija i fondova.

U svrhu prepoznatljivosti kvaliteta i mogućnosti LAG-a među stanovnicima područja svog djelovanja i šire javnosti područja Republike Hrvatske i EU, LAG –u je potrebno nadjenuti naziv s popratnim sloganom i definirati logo kao temelje vizualnog identiteta LAG-a.

Traženi vizualni identitet LAG-a  je slika područja, kulture, tradicije i vizije budućnosti kakvu natjecatelj, tj. stanovnici vide i žele prezentirati javnosti.

ZADATAK NATJEČAJA

Natječaj se raspisuje za sljedeće kategorije:

  • Naziv LAG-a sa ili bez popratog slogana,
  • Logo LAG-a.

Zadatak Natječaja je osmisliti najbolji opis područja LAG-a, njegove specifičnosti, tradicije i kulture, ali i vizije budućnosti koji bi široj javnosti uspješno prezentirao svoju jedinstvenost.

Naziv LAG-a je riječ ili kombinacija riječi koje najbolje opisuju zadatak natječaja. Slogan je kratka parola ili rečenica kao nastavak na ime LAG-a na temu jedinsvenosti i/ili vizije.

Logo LAG-a je simbol/znak koji zadovoljava uvjete zadatka izrađen ručno ne većih dimenzija od A4 papira ili u digitalnom obliku u svim poznatim formatima.

NATJECATELJI

Natjecati se mogu svi učenici osnovnih i srednjih škola s područja otoka Lastova, Korčule, Mljeta, poluotoka Pelješca i Dubrovačkog primorja.

ROKOVI NATJEČAJA

Natječaj započinje 7. listopada i traje zaključno do 13. studenog 2011. Radovi pristigli nakon 13. studenog neće se uzeti u obzir.

NAGRADNI FOND

Nagradni fond je podijeljen po kategorijama: (1) nagrada za idejno rješenje naziva i /ili slogana LAG-a; (2) nagrada za idejno rješenje loga LAG-a.

Nagrade će dobiti škole koju pohađaju učenici pobjednici natječaja.

OCJENJIVAČKI SUD

Ocjenjivački sud je sastavljen od 5 članova, 4 člana LAG-a i 1predstavnik DUNEA-e.

OSTALE  INFORMACIJE

Natjecateljima je dozvoljena prijava u jednu ili obije kategorije s maksimalno jednom prijavom.

DUNEA zadržava pravo korištenja svih prijavljenih radova ili njihovih dijelova u svrhu promocije LAG-a, te pravo dorade i/ili modificiranja prijavljenih idejnih rješenja u istu svrhu.

Radove je potrebno dostaviti školi koju natjecatelj pohađa ili na adrese

DUNEA
Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije
Branitelja Dubrovnika 41
20 000 Dubrovnik

ili putem e-maila na adresu:
[email protected]

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte nas na gore navedene adrese.