Natječaji za hrvatske organizacije civilnog društva

Obaviještavamo Vas da su otvorena dva zanimljiva natječaja za organizacije civilnog društva u RH:

          1.   Natječaj NESsT-a za socijalno poduzetništvo za 2010. – 2011.

Natječajem NESsT-a za socijalno poduzetništvo za 2010. – 2011. godinu s ciljem podupiranja razvoja socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj pozivaju se na sudjelovanje sve hrvatske organizacije civilnog društva (OCD) zainteresirane za procjenu isplativosti ideje socijalnog poduzeća ili za proširenje aktivnosti postojećeg.
Na prijavu potičemo i organizacije civilnog društva (OCD) u Hrvatskoj koje već imaju poslovni plan ili vode socijalno poduzeće.

Za dodatne informacije o uvjetima poziva, o postupku prijave te o informativnom susretu koji će se održati u zagrebu 18. lipnja s ciljem predstavljanja detaljnih informacija o samome procesu prijave te odgovaranja na pitanja zainteresiranih, posjetite internetsku stranicu NESsT-a.

Poziv za dostavu prijedloga projekata otvoren je do 13. srpnja 2010. godine.

          2.   Natječaj za doprinos razvoju društvene zajednice CEMEX Hrvatska

Natječaju CEMEX-a za doprinos razvoju društvene zajednice mogu pristupiti organizacije čiji su projekti vezani za jedno od sljedećih područja društvenog djelovanja: edukacija, zdravlje, okoliš, kultura i razvoj zajednice.
Odabranim projektima dodijelit će se novčana sredstva u ukupnom iznosu od 500.000 HRK.
Informacije o općim uvjetima i pristupnica za Natječaj mogu se dobiti na besplatnom telefonu 0800 200 188 ili na internetskoj stranici Cemex-a.

Natječaj je otvoren do 24. lipnja 2010. godine, a rezultati će biti objavljeni u rujnu 2010. godine.