Nova izvedba opere “Opsada Korčule”

Na Trgu sv. Justine 21. i 23. kolovoza s početkom u 21:00 sat.

Opera OPSADA KORČULE izvedena je prvi puta u Londonu 12. kolovoza 1876. godine na pozornici Kraljevskog kazališta na Haymarketu. Partitura opere je vremenom izgubljena te je ostao samo notni zapis jednostavne obrade pjevanih dijelova za čembalo. Sadašnju rekonstrukciju, prijevod, prepjev i orkestraciju obnovljene opere potpisuju Dora Maček (prijevod), Silvio Foretić (prilagodba teksta za pjevanje prvog i drugog čina) i Josip degl’ Ivellio (muzikološka istraživanja, orkestracija, notografija te prilagodba teksta za pjevanje trećeg čina).

Komična opera ‘Opsada Korčule’ (1786.) engleskog skladatelja i orguljaša Samuela Arnolda, nastala na libreto Johna O’Keefea, premijerno je uprizorena 14. kolovoza 2021. u Korčuli nakon 235 godina od nastanka djela, u povodu 450. godišnjice opsade Korčule (1571.). Opera je izvedena u novom, rekonstruiranom izdanju budući da je izvorna partitura uništena i izgubljena.

Opsežan posao rekonstrukcije djela, adaptacije za izvedbu na hrvatskom jeziku kao i prethodnog muzikološkog istraživanja predvodio je maestro Josip Degl’Ivellio, nagrađivani hrvatski skladatelj i zborovođa. Režiju potpisuje Branka Cvitković, a kostimografiju i scenografiju Dženisa Pecotić.

Opsada Korčule
Komična opera u tri čina
dr. Samuel Arnold / John O’ Keefe
Redateljica: Branka Cvitković
Dirigent: Josip Degl’ Ivellio
Opera b.b. – Orkestar mladih glazbenika

*Ulaznice po cijeni od 100,00 kn moguće je kupiti u turističkim agencijama Korkyra info i Kaleta.

Sponzori: Restauriranje namještaja Depolo, Lešić Dimitri Palace, Barić Wine bar, Korkyra info, turistička agencija, Kaleta, turistička agencija, Aminess hoteli i kampovi, Centar za kulturu Korčula, Turistička zajednica Grada Korčule, Grad Korčula.
TZG Korčula