NOVI STARI GRADOVI

Danas je u Budvi održan završni sastanak za prijavu zajedničkog projekta Korčule i Budve na drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora. Na sastanku su sudjelovali Franc Stenek, zamjenik gradonačelika Grada Korčule i Milan Vučinić, potpredsjednik općine Budva.

Cilj zajedničkog projekta je promocija kulturnog turizma kroz inovativna rješenja i kulturne  poveznice Korčule i Budve.

Projektna dokumentacija je danas  finalizirana, kompletirana  i  potpuno pripremljena za prijavu na natječaj čiji je krajnji rok 5. ožujka. Projekt je plod višemjesečne uspješne suradnje između Korčule i Budve.  U proteklom periodu držan je niz radnih sastanaka u Korčuli i Dubrovniku, konzultirani su brojni stručnjaci iz raznih oblasti od interesa za projekt. Izniman doprinos i pomoć u izradi dokumentacije pružila je razvojna agencija DUNEA iz Dubrovnika, koja je ujedno i partner Gradu Korčuli.

Projekt prije svega podrazumijeva izradu i implementaciju plana upravljanja povijesnim gradskim jezgrama Korčule i Budve, sustava signalizacije kulturnih, turističkih i komercijalnih  sadržaja te uvođenje novih urbanih turističkih usluga – poput elektronskog vodiča i sl.

Poseban naglasak stavljen je na kreiranje, povezivanje i promociju zajedničke turističke rute između Crne Gore i Hrvatske, koja obuhvata stare gradove od Budve do Korčule, među kojima su i Kotor, Herceg Novi, Dubrovnik i Ston.

Vrijednost projekta pod sloganom „Novi stari gradovi“ iznosi blizu 500.000 eura.

Komentiraj