Odobreno više od 3 milijuna kuna za obnovu kuće Marka Pola!

Uspješnom evaluacijom projekta “VALUE- EnVironmental And cultUral hEritage development”, prijavljenom na Program prekogranične suradnje Italija- Hrvatska (prioritetna os 3: Prirodno i kulturno nasljeđe, SO 3.1. (specifični cilj) Prirodno i kulturno nasljeđe kao pokretač za održiv i ujednačen teritorijalni razvoj) Gradu Korčuli je odobreno €425.780,00 za provedbu pilot projekta rekonstrukcije kuće Marka Pola.

Od ukupno odobrenog iznosa, €361.913,00 osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će Grad Korčula sudjelovati s €63.867,00 vlastitih sredstava.

Pilot projektom rekonstrukcije kuće Marka Pola izvršit će se grubi građevinski radovi kuće bez radova na interijeru, lapidariju i vrtu.
Kuća Marka Pola kompleks je četiriju zgrada koje su dio zaštićene povijesne cjeline grada Korčule. Nakon potpune rekonstrukcije, Grad Korčula će dobiti reprezentativnu srednjovjekovnu kuću Korčule, s izložbenim prostorom u kojem će biti izložena priča o životu Marka Pola i povijesnoj povezanosti grada Korčule i Venecije.

Prijavitelj projekta VALUE je općina Comachhio (ITA), dok je Grad Korčula u funkciji partnera. Projektni prijedlog broji 8 gradova/općina/institucija i to redom:

  1. Općina Comachhio (ITA) – prijavitelj
  2. Agencija “The Po Delta Interregional Park” (ITA)
  3. Regija Veneto (ITA)
  4. Regija Emilia – Romagna (ITA)
  5. Tvrtka DELTA 2000 Consortium Company with limited liability (ITA)
  6. Grad Kaštela (HRV)
  7. Grad Cres  (HRV)
  8. Grad Korčula (HRV)

Provedba projekta traje dvije godine.

Ukupni proračun projekta je €3.251.055,00.

Projektnu prijavu za Grad Korčulu, u srpnju 2017. godine, pripremila je Razvojna agencija KORA d.o.o.

Jedan komentar za “Odobreno više od 3 milijuna kuna za obnovu kuće Marka Pola!

  1. Stalni link: KORČULA - Više od tri milijuna kuna odobreno je za obnovu kuće Marka Pola - Pokret Otoka | Pokret Otoka