Održan II. susret gradonačelnika i poduzetnika

15. i 16. listopada 2010., pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, u Zadru je održana II. godišnja konferencija "48 SATI – SUSRET GRADONAČELNIKA I PODUZETNIKA". Grad Korčulu predstavljao je zamjenik gradonačelnika Franc Stenek

U organizaciji Udruge gradova, poslovnog tjednika Lider  i PR agencije Madison na ovogodišnjem susretu okupilo se više od 200 sudionika – 55 predstavnika gradova, 14 načelnika općina i 2 predstavnika županija te više od 90 poduzetnika.

Na otvorenju konferencije govorili su predsjednik RH Ivo Josipović, zatim zadarski i riječki gradonačelnici  Zvonimir Vrančić i Vojko Obersnel, te direktor Lider pressa Željko Vukelić.

Nakon otvaranja skupa, u petak su odrađena tri panela: o regionalnom razvoju, o fondovima Europske unije, o energetici i učinkovitosti te okrugli stol o recesiji i razvoju.

Drugog dana skupa, u subotu, na rasporedu su bile panel diskusije „Građani u fokusu – alati i metode” te „Brandiranje u funkciji razvoja”, gdje je poseban interes sudionika izazvala tema o  prenamjeni industrijske baštine s ciljem razvoja gradova.