Održan info dan u Korčuli

U okviru IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Crna Gora Zajedničko tehničko tajništvo u suradnji sa operativnim strukturama Programa, Ministarstvom za europske integracije Crne Gore i Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske održalo je Info dan 31.08.2010. u Korčuli u Gradskoj vijećnici

3503_info_korculaNa sastanak su bili pozvani predstavnici svih institucija i organizacija  sa otoka Korčule, ali i šire, za koje se pretpostavlja da su prihvatljivi kao potencijalni prijavitelji u okviru drugog Poziva za dostavljanje prijedloga projekata.

U prvom dijelu sastanka, nakon pozdravnih riječi, održana je prezentacija Programa. Posebna pažnja posvećena je vrsti prihvatljivih projekata po pojedinim mjerama, prihvatljivosti prijavitelja, iznosima grantova (bespovratne pomoći) kao i osnovnim karakteristikama prethodnog Poziva.

U nastavku prisutni su predstavili svoje institucije i organizacije iz kojih dolaze, iznijeli dosadašnja iskustva u pisanju prijedloga projekata, te predstavili projektne ideje. Na sastanku su bili i  predstavnici institucija koje su aplicirale (prijavile prijedloge projekata) u okviru prvog Poziva, tako da je bilo veoma dragocjeno za sudionike koji su slušali o Programu prvi put, čuti i njihova iskustva.

Tijekom diskusije predstavnici ZTT-a su odgovorili na mnogobrojna pitanja vezana za proračun, prihvatljivost prijavitelja, partnera, troškova, aktivnosti, sprovođenju projekata itd. Opći komentar je bio da su sastanci bili veoma korisni, da su prisutni dobili jasne i precizne informacije o Programu. I ovoga puta, sudionici su uspostavili neposredni kontakt i dogovorili nastavak suradnje.

Liste sudionika sa projektnim idejama možete preuzeti ovdje.

Komentiraj