Održana humanitarna priredba “Djeca za djecu”

Uz sudjelovanje preko stotinu malih izvođača u prepunoj dvorani kina Liburna održana tradicionalna humanitarna priredba "Djeca za djecu", čiji je prihod namijenjen za pokriće dijela troškova programa rehabilitacije djece s posebnim potrebama

U prepunoj dvorani «Liburna» u Korčuli održana je tradicionalna  četvrta po redu humanitarna  priredba ”Djeca za djecu”, koju je organizirala Udruga roditelja djece sa posebnim potrebama «Moje sunce» i Centar za kulturu Korčula. Bogat i raznovrstan program u kojem je i «malo i veliko»  i «staro i mlado» gledateljstvo guštalo gledati našu djecu kako bate malu morešku, plešu stare korčulanske bale, linđo, plešu u ritmu moderne glazbe, sviraju klasičnu glazbu, izvode mažoretske akrobacije, glume i recitiraju povodom predstojećih blagdana.

Sudjelovala su djeca OŠ» P.Kanavelića»iz Korčule sa  Područnim odjeljenjima Lumbarda i Račišće, OŠ «A.Curać Pinjac» iz Žrnova, Umjetničke škole L. Sorkočevića Dbk – PO Korčula, mališani  Dječjeg vrtića «Korčula» i  Vrtića «Anđela čuvara», članice Plesne skupine «Mila» iz Korčule.

Od doprinosa posjetitelja, te  prodaje čestitki i ukrasa koje su u svojim kreativnim radionicama izradili članovi i prijatelji Udruge «Moje sunce» prikupljeno je 16.311 kuna za pokriće dijela troškova rehabilitacije djece s poteškoćama koju će medicinski i konduktorski timovi poznatog «Peto instituta» iz Budimpešte provesti u prostorima Udruge od 18.siječnja do 07. veljače 2010. g.

Predsjednik Željko Nobilo zahvalio je  sudionicima i svima koji su na bilo koji način dali doprinos ovoj prelijepoj priredbi. Za potporu Udruzi «Moje sunce» u četiri godine njena postojanja uručio je zahvalnice Gradu Korčuli, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te Općinama  Lumbarda i Orebić, dok su za doprinos  aktivnostima Udruge u 2009.g. zahvalnice dobili i Zajednica žena HDZ-a ”Katarina Zrinska»Korčula, «Žrnovski zetovi i nevjeste», Dječji vrtić Korčula, HT–Hrvatske telekomunikacije d.d. Zagreb, «SG Splitska banka», MNK ”Sv.Antun” Korčula, TD ”LINA” d.o.o Lumbarda, Humanitarna zaklada ”Hilfe fur kinder” iz Švicarske, Turistička  agencija ”Prodin tours” iz  Francuske i Županijska Lučka uprava Korčula.

Tekst i snimak : Nenad Kosović