Održana humanitarna priredba za pomoć djeci udruge “Moje sunce”

20. svibnja 2010.god. u prepunoj kino dvorani Liburna održana je tradicionalna priredba pod nazivom „Pozdrav proljeću, djeca Dječjeg vrtića Korčula za djecu Moje sunce", a pod pokroviteljstvom Grada Korčule i Centra za kulturu Korčula.

Nastupala su djeca iz svih pedagoških jedinica Dječjeg vrtića Korčula (Račišće, Žrnovo, Čara, Lumbarda i Korčula).

Priredbu su uljepšali gosti: klapa “Štrop” s pjesmom “Moja posljednja i prva ljubavi” i ” Pusti me, pusti, majko” – voditelj Ranko Ivelja, klapa “Korkyra” s pjesmom “Loza u škripu” i “Cetina” – voditeljica Ljubica Milošević te i najmlađa skupina plesne poduke “Mila” – voditeljica Ljudmila Jung.

U jednoiposatnom programu izmjenjivale su se plesne točke jasličara (patkice i mačkice),te vrtićke djece Čare (bubamare i Kiki klaun), Račišća (Mornaru dragi, mornaru mili), Žrnova (Moj tovare), Lumbarde (limači) te Korčule: mlađa djeca (kauboji), srednja (rašpa) i predškolska( moreška i linđo).

Posebno zahvaljujemo Nikici Radovanu koji je pratio linđa na lijerici.

Najveće iznenađenje bio je igrokaz pod nazivom “Prijatelji u nevolji” kojeg su izvela djeca udruge “Moje sunce”, a kojeg je napisala djevojčica Anđela Novak.

Priredba je bila humanitarnog karaktera i od dobrovoljnog doprinosa sakupilo se vrijednih 10.000,00kn. Sredstva će se isključivo utrošiti za financiranje projekta “Majka za dijete” koji obuhvaća dolazak medicinskih i konduktorskih timova iz “Peto instituta” Budimpešta na pružanje terapeutskih postupaka djeci udruge “Moje sunce”.

Zahvaljujemo svima koje smo naveli, svima koji su naš došli podržati, kao i roditeljima i tetama svih vrtića bez čije suradnje ne bi bilo uspjeha.

Lijepo je prepoznati kome je pomoć najpotrebnija.