Održana svečana dodjela nagrada i priznanja učenicima i mentorima povodom natječaja “Osobite pučke izreke”

I ove godine uspješno je realiziran projekt KORČULANSKA BAŠTINA nositelji kojeg su Gradska knjižnica Ivan Vidali, Turistička zajednica Grada Korčule i Turistička zajednica Općine Lumbarda.

Projekt se provodi redovito od 2012. godine raspisivanjem natječaja za najbolja likovna, literarna i dramska ostvarenja učenika osnovnih škola s ciljem očuvanja korčulanske kulturne baštine. Ove godine realiziran je na temu OSOBITE PUČKE IZREKE i posvećen je izrekama u kojima se spominju dijelovi ljudskog tijela.

Nagrađeno je ukupno 14 likovnih i 12 literarnih radova, a jučer u četvrtak 10. lipnja, u 18 sati uručili smo priznanja najboljima. Nagrađeni učenički radovi izloženi su u Atriju doma kulture, te objavljeni u Katalogu odabranih radova koji sadrži relevantne podatke o učenicima, mentorima i samom projektu. Svečanost dodjele uveličali su nastupi učenika 4 raz. Područne glazbene škole u Korčuli pod voditeljstvom mentorice Ružice Buj.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli uspjehu ovog projekta, provedbom kojeg potičemo našu djecu i mlade na čuvanje tradicije i baštine, njegujemo međugeneracijsku suradnju i kulturno-turističku promociju grada i otoka.

Sponzori: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Korčula
Više o projektu Korčulanska baština: https://gk-korcula.hr/korculanska-bastina/

Gradska knjižnica Ivan Vidali Korčula