Pobjeda rukometaša protiv Sardinije, poraz tenisača od Jerseya, ostali čekaju

PONTA DELGADA (26. svibnja) - U premijernom nastupu na 14. Igrama otoka svijeta korčulanski rukometaši jutros su zabilježili svoju prvu pobjedu. U srazu sa momčadi Sardinije naši su bili uvjerljivi i pobijedili sa 28:12 (14:4).

rukomet miniKrenuli smo dosta nervozno, napravili puno tehničkih greška posebice u napadu, no kada su naši došli sebi stigla je puno bolja igra i rezultat. Dojam je da smo od Sardinije bili bolji onoliko koliko je taj talijanski otok i površinom i brojem stanovnika  veći od našeg… Protivnike je od još težeg poraza spasio solidni vratarski par, a zahvaljujući  nešto lošijem suparniku svi naši rukometaši ulazili u igru. Golove su dali Jurić (9), V. Stanišić (5), Vlašić (5), Antunović (3), Stamatović (3), Čenan (2) i Rkman (1) . Sutra naše rukometaše očekuju dvije utakmice. Ujutro najprije na megdan idu kako doznajemo jakoj Korzici, a poslijepodne momčadi Sicilije. Prođu li dobro u tim susretima naši bi rukometaši vrlo lako mogli i do postolja…

Na terene su izašli i naši tenisači. U susretu sa momčadi engleskog otoka Jersey naši tenisači Granić, Jurjević i Mažurana nažalost su zabilježili poraze u dva pojedinačna susreta pa je meč u parovima bio samo formalnost. Sutra smo slobodni, a u petak igramo protiv  najvećeg favorita – reprezentacije  Sicilije. Od svih sportskih borilišta našim sportašima najudaljeniji su teniski tereni centra Teniskog kluba ”Sao Miguel” gdje se inače odvijaju natjecanja .

Danas tijekom jutra i poslije podneva igraju i naši stolnotenisači u ekipnoj konkurenciji. No kako je u zadnji čas nekoliko otoka otkazalo sudjelovanje na turniru, tako se promijenio raspored i satnica natjecanja, pa tako za sada i nemamo konkretnih informacija o nastupima naših.

Ostali naši sportaši miruju do sutra kada će u svoje prve natjecateljske skokove u plivačkom bazenu zabilježiti Jasna Peručić na 800 slobodno , te Mario Čeprnja, Gregor Fabris i Marija Žanetić na 50 leđno. Poslije podne opet će plivati Jasna Peručić i Mario Čeprnja na 200 slobodno i Emanulea Rađa na 100 prsno.

 Dodatni dan za pripreme imali su danas naši atletičari i atletičarke, sutra ih već očekuje prvi natjecateljski dan. N tartan stazu će od naših prvo Darija Franulović u trci na 400 metara, a potom i Anamarija Padovan na 1.500 metara. Tehničke discipline su po rasporedu u petak – kugla (Luka Sradelić) , te u subotu – skok uvis (Nikola Damjanović i Toma Čurković) .

No prije svega korčulansku ekspediciju očekuje obaveza sudjelovanja u ceremoniji Svečanog otvaranja 14. Svjetskih otočkih igara koja će se održati ovdje u Ponta Delgadiu u gradskoj luci na otvorenom dijelu sportskog kompleksa Portas do Mar, gdje se inače održavaju natjecanja u judou. Ceremonija otvaranja predviđena je za 21,00 sat po lokalnom vremenu (Azorski otoci u odnosu na Korčulu imaju dva sata manje). Nakon svečanog otvaranja predviđen je zabavni program i druženje uz živu glazbu sportaša iz svih otoka učesnika Igara koje će potrajati do ponoći. A onda sutra opet svi skupa na sportske terene u borbu za što bolji plasman…

Sve o nastupima korčulanskih sportaša na 14. Svjetskim Igrama, kao i ostalim sportskim događanjima na Korčuli i Pelješcu možete naći na Marko Polo Sport.net
Marko Polo Sport.net