Počela izgradnja poslovno-garažnog centra Potok u Korčuli

Korčula, 12. listopada 2011. Danas je počeli pripremni radovi za izgradnju parkirnog i šoping centra na lokaciji Potok, iznad zgrade gimnazije u Korčuli.

Izgradnja središnjega gradskog parkirališta i trgovačkog centra u Potoku je, prema riječima gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića, jedan od najznačajnijih i najvećih gospodarstvenih i infrastrukturnih projekata u posljednjih 30 godina u našem gradu.

Gradonačelnik Duhović je objasnio da je u ovom poslu Grad Korčula partner s trgovačkim lancem Tommy d.o.o. iz Splita. Prema planu, kompletan centar trebao bi biti izgrađen do svibnja iduće godine. U prvoj fazi izgradnje radove će vršiti građevinska tvrtka Čitić d.o.o. iz Splita.

Sukladno potpisanom ugovoru financijer i budući vlasnik poslovnih prostora u novom centru bit će tvrtka Tommy, dok će Grad Korčula, kao vlasnik zemljišta na kojem se objekt gradi, dobiti parkiralište sa 260 mjesta u garažama i još dvjestotinjak na otvorenome.

Riječ je o projektu koji će sadržavati veliki opskrbni centar s popratnim sadržajima, za koje se predviđaju troškovi od 30-ak milijuna kuna.

Namjena objekta po etažama: podrum – kompletno parkirališni prostor; prizemlje – parkirališni prostor s gradskom tržnicom i dva manja poslovna prostora; međuetaža – parkirališni prostor; I. kat – manji poslovni prostori i disko klub s posebnim ulazom sa zapadne strane ; II. kat – prodajni centar sa skladištem, kafe-barom i restoranom.

Poslovni prostori obuvaćaju 25 poslovnih jedinica s pristupnim hodnicima i stubištem, ukupne bruto površine od 6.250,00 m2. Predviđeno je da se u poslovnim prostorima zaposle 43 osobe.

Poslovno-garažni objekt imat će ukupnu površinu od oko 12.000 m2. Od  toga 6.770 m2 (53%) otpada na površine namijenjene prometnim funkcijama. Na ovaj način će se na jednoj lokaciji riješi parkiralište za preko 400 vozila i mogućnost kvalitetne opskrbe građana Korčule, čime će se znatno umanjiti dosadašnji prometni problemi u gradu. Na platou kod ulaza planirano je i parkiralište za turističke autobuse.

Budući da će u tijeku izgradnje objekta neminovno dolaziti do poteškoća u odvijanju prometa uz lokaciju gradilišta, gradonačelnik je zamolio sugrađane za strpljenje i razumijevanje. Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji.

 Tekst i snimak: Niko Perić