Potpisana Europska povelja o lokalnom radu s mladima

Gradonačelnik Grada Korčule, gospodin Andrija Fabris dana 25. siječnja 2021. potpisao je Europsku povelju o radu s mladima na lokalnoj razini.

U sklopu projekta Europe Goes Local, najvećeg europskog projekta na polju mladih, u kojem ispred Hrvatske sudjeluje Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a kojeg uz Hrvatsku provode i 22 druge države članice Europske unije, donesena je i Europska povelja o radu s mladima. Riječ je o dokumentu koji predstavlja referentni okvir za svakodnevni rad s mladima te služi kao poveznica između politike i prakse rada s mladima.

Europska povelja o lokalnom radu s mladima u skladu je s preporukama 2. Konvencije o radu s mladima i novousvojenom preporukom Vijeća Europe o radu s mladima. Cilj Povelje je pridonijeti daljnjem razvoju rada s mladima na lokalnoj razini. U Povelji su navedena načela koja trebaju usmjeravati rad s mladima te smjernice na koji način bi razni aspekti rada s mladima trebali biti ustrojeni kako bi bili u skladu s tim načelima.

Potpisana Povelja je također i jedan od formalnih uvjeta za dodjelu certifikata “Grad za mlade” za koju se Grad Korčula planira kandidirati.