Potpisani Ugovori o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2017.

Župan Nikola Dobroslavić jučer je u Palači Ranjina potpisao Ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2017. godine s predstavnicima općina, gradova, Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te s predstavnicima nadležnih Domova zdravlja – Dubrovnik, Korčula, Ploče i dr. Ante Franulović u Vela Luci.

Na potpisivanju je naglašen povećan broj ljudi u ljetnom periodu obzirom da je DNŽ izrazito turistički orijentirana što predstavlja opterećenje za zdravstvenu djelatnost. U cilju povećanja standarda zdravstvene zaštite turista, a temeljem zahtjeva struke i dogovora s predstavnicima lokalne samouprave, Dubrovačko – neretvanska županija je kao koordinator projekta odredila lokacije i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite. Dodatni medicinski timovi, odnosno pripravnosti, organizirati će se u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza u Gradu Dubrovniku, Općini Mljet, Općini Ston, Gradu Korčuli, Općini Lumbarda, Općini Orebić, Općini Trpanj, Općini Slivno i Gradu Ploče. Za navedeni model utrošiti će se ukupno 740 tisuća kuna, a u tom iznosu Županija sudjeluje s 476.700 kuna, Ministarstvo turizma sa 123.300 kuna te gradovi i općine s iznosima od 140.000 kuna.

Inače, na području Grada Dubrovnika, Županija će financirati sve dodatne timove obiteljske medicine pri Zavodu za hitnu medicinu kojeg čine liječnik i medicinska sestra. Također, za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje Šipana i Lopuda, Županija će organizirati i financirati jednu pripravnost liječnika te će zajedno s Općinom Mljet financirati jedan dodatni tim obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra. U Općini Ston također će se dodati jedan tim obiteljske medicine, dok će Grad Korčula i Općina Lumbarda dobiti dva dodatna tima obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra. Općine Orebić i Trpanj pojačati će se za po jedan tim, u Općini Slivno financirati će se pripravnost liječnika pri Zavodu za hitnu Medicinu – Metković, a u Gradu Ploče financirati će se dva dodatna tima obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra pri Domu zdravlja Ploče.

Izvor: KORČULA.online