Poziv na 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja

7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja održat će se od 9. do 11. travnja 2010. g., u kongresnoj dvorani hotela ''Valamar Lacroma resort''- Babin kuk u Dubrovniku

Sajam okuplja izlagače, stručnjake, pokrovitelje i entuzijaste koji zajedničkim djelovanjem nastoje predstaviti barem djelić naših ekoloških i tradicijskih proizvoda.

Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao vrlo značajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog ekološkog poduzetništva.

Travnja, 2005.g. upravo s ovog sajma pokrenuta je i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije GMO free županijom.

Na šestom Mediteranskom sajmu 2009.g. izlagalo je preko 220 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja, a sajam je posjetilo preko 30.000 tisuća posjetitelja

Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje sa novim proizvodima, (hybridna, električna vozila, eko namještaj i odjevni predmeti od prirodnih materijala), održavanjem manifestacije 2. dani meda Dubrovačko-neretvanske županije, podizanje kvalitete nastupa izlagača kao i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda, te će se u tom smislu i ove godine dodijeliti nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod i doprinos za popularizaciju eko-gospodarstva u RH.

I ove godine na sajmu će se nastaviti s promocijom znakova „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“ s ciljem predstavljanja domaćih kvalitetnih proizvoda.

Organizirat će se niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.

U sklopu sajma će se dana 9. travnja (petak) 2010. s početkom u 13,00 sati u dvorani Asimon hotela „Valamar Lacroma Resort“ na Babinom kuku održati HBOR-ova prezentacija na temu “Kako doći do financijskih sredstava uz Mjere Vlade RH za gospodarski oporavak i razvitak?”

Ova prezentacija je logičan nastavak i konkretizacija nedavno izloženih Mjera Vlade RH za gospodarski oporavak i razvitak (sjednica Gospodarskog vijeća od 15. veljače t.g.), a održat će je dr.sc. Mira Krneta, voditeljica područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju. Vama i svim potencijalnim korisnicima financijskih sredstava s osnova Mjera Vlade RH prezentacija će  približiti natječajni postupak.

Detaljne informacije i program Sajma nalaze se na www.mediteranski-sajam.com