Poziv na osnivačku skupštinu LAG-a

Korčula, 4. travnja 2012. Danas će se u dvorani Općine Orebić s početkom u 18.00 sati održati Osnivačka skupština Lokalne akcijske grupe (LAG) za područje Dubrovačko primorje, Pelješac, Mljet , Korčula i Lastovo

U sklopu programa LEADER, Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA,  uz potporu UNDP-a približila se nakon uspješno odrađenih 7 radionica, osnivanju prvog LAG- a na području Dubrovačko-neretvanske županije koji obuhvaća područje Dubrovačkog primorja, poluotoka Pelješca i otoka: Mljet, Korčula i Lastova.

LEADER program stavlja naglasak na lokalno stanovništvo čime se ono potvrđuje kao glavni čimbenik ukupnog razvoja ruralnih područja . Upravo ta posebnost pouzdanja u ljude koji žive u ruralnim područjima kao i u njihove sposobnosti  za otkrivanje onoga što najbolje odgovara njihovom okolišu, kulturi, radnim tradicijama i vještinama čini posebnost LEADER  programa.

Cilj LAG-a je zajedničko osmišljavanje i poticanje projekata u razvoju ruralnih područja, kao i partnersko povezivanje civilnog, gospodarskog i političkog sektora.

Ovim putem pozivamo obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnike, tvrtke, udruge i građane s područja Grada Korčule da sudjeluju na Osnivačkoj skupštini LAG-a koja će se održati u srijedu, 04. travnja 2012. godine u prostorima Općine Orebić s početkom u 18:00 sati.

U prilogu se nalazi sljedeće: