Poziv na sudjelovanje u akciji uklanjanja otpadnih vozila u Gradu Korčuli

Grad Korčula poziva vlasnike otpadnih vozila da se do 30. lipnja 2022. godine jave u Grad Korčulu u svrhu prijave podataka o vozilu.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za provedbu Akcije uklanjanja otpadnih vozila na otocima.

Ukoliko ste vlasnik ili posjednik otpadnog vozila koji je poznat ili je utvrđen dodatnom provjerom i koje je minimalno jednom bilo registrirano u RH, ostvarujete pravo na naknadu u iznosu od 1,00 kn/kg za cjelovito otpadno vozilo ili 0,50 kn/kg za necjelovito otpadno vozilo.

Pozivaju se zainteresirani građani koji žele predati svoje otpadno vozilo ovlaštenom sakupljaču i za to ostvariti naknadu da se jave u Grad Korčulu –  komunalnom redaru na broj 098 580 501 u svrhu prijave podataka o vozilu. Prijave je moguće podnijeti do 30. lipnja 2022. godine.

Cilj ovog Javnog poziva je čišćenje lokacija na otocima u kojima su nepropisno odbačena otpadna vozila i predaja ovlaštenim sakupljačima radi daljnje obrade te očuvanje prirodnih ljepota kojima je Republika Hrvatska bogata. Ovim akcijama jačamo svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje.

Za više informacija posjetite mrežnu stranicu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Nacionalni javni pozivi i natječaji | Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (fzoeu.hr)