Poziv za slanje tekstova

Već smo objavili vijest da pokrećemo časopis "Korčula". Želimo stvoriti kvalitetan, tematski šarolik znanstveni časopis koji će biti na ponos Korčulana i ostalih nam dragih prijatelja.

Dragi budući suradnici,

već smo objavili vijest da pokrećemo časopis “Korčula”. Želimo stvoriti kvalitetan, tematski šarolik znanstveni časopis koji će biti na ponos Korčulana i ostalih nam dragih prijatelja. U cilju dobivanja potrebite kvalitete i atribucije međunarodnog znanstvenog časopisa u kojem se može objavljivati i na drugim jezicima osim hrvatskog, u Uredništvo časopisa namjeravamo ubaciti i nekoliko kolega i prijatelja iz susjednih zemalja. Tematska šarolikost je dozvoljena:  primamo tekstove iz područja jezika, književnosti, svjetske književnosti, lokalne baštine ( turizam, pomorstvo, arhitektura, povijest umjetnosti ) i sl. Planiramo poseban blok za pjesnike i prozaike, stoga i njih pozivamo na suradnju, jer će svatko od njih imati mogućnost prezentirati par svojih novih tekstova. Uvodimo i blok kritika, recenzija i osvrta, prvenstveno okrenutih lokalnoj književnoj produkciji ali i šire.

S obzirom da sam osobno osnovao nekoliko znanstvenih časopisa (Fluminensia, Rival ) i član sam uredništva nekoliko međunarodnih časopisa, vjerujem da znam što radim i u tome imam dovoljno iskustva. Ono što nam treba, jesu Vaši tekstovi. Zato pišite i šaljite!

Korčula ima potencijal i taj potencijal treba pokazati, ne nekakvim lokalnim časopisom za dnevnu upotrebu, već jasno koncipiranim znanstvenim časopisom koji će na hrvatskom i ostalim jezicima pokazati da nismo “otok u magli ” nego sljedbenici najkvalitetnijih tradicija u svim aspektima kulturnog, književnog i političkog života.

Molim sve zainteresirane, koji žele surađivati u ovom projektu, da bez ikakvog okolišanja šalju
svoje tekstove, najbolje elektronskom poštom na mail adresu korčulanske gradske knjižnice: [email protected].

U ime Uredništva časopisa Korčula,

srdačno Vas pozdravljam.

Prof. dr. sc. Goran Kalogjera

Komentiraj