Predstavnici Grada na konferenciji Godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika

Na temu 'Kako gradovi mogu surađivati s poslovnim sektorom i ulagati u vrijeme proračunskog deficita' održan je 27. i 28. studenoga u Opatiji susret gradonačelnika i poduzetnika pod nazivom 48 sati. Ponuđena su rješenja o tome kako i u vrijeme krize privući investicije i poboljšati upravu.

Franc Stenek, zamjenik gradonačelnika i Lovro Krstulović, predsjednik Gradskog vijeća sudjelovali su u radu konferencije ’48 sati’ – Godišnji susret gradonačelnika i i poduzetnika. Konferencija je u organizaciji Udruge gradova u RH i poslovnog tjednika Lider održana u Opatiji 27.  i 28. sudenog 2009. godine.

Glavna tema ovogodišnjeg susreta bila je ‘Kako gradovi mogu surađivati s poslovnim sektorom i ulagati u vrijeme proračunskog deficita’.

Održan je okrugli stol čiji je temeljni cilj bio odgovoriti na pitanje što hrvatski gradovi mogu učiniti za razvoj gospodarstva.
‘Ključan problem je što se od nas očekuje da rasteretimo poduzetnike, da izgradimo kvalitenu infrastrukuturu, dok paralelno poduzetnici i građani očekuju da ne povećavamo cijene komunalnih usluga, vrtića i ostalih usluga, no nitko se ne pita otkuda gradovi to mogu na kraju namiriti’ – u svojoj diskusiji istaknuo je riječki gradonačelnik V. Obersnel.

 Ukupno 78 službenih predstavnika hrvatskih gradova, od čega 36 gradonačelnika, zatim gradonačelnici europskih gradova Ljubljane i Bilbaa, kao i predstavnici Novog Sada i predstavnici Ureda Grada Valencije u Bruxellesu uz brojne poduzetnike i gospodarstvenike iznosili su i razmjenjivali iskustva o međusobnoj suradnji i budućim planovima.

Skraćena izlaganja i prezentacije sudionika konferencije pogledajte ovdje.