Prijevoz osoba treće životne dobi

U protekloj godini, od 01.01. do 31.12.2021., Gradsko društvo Crvenog križa Korčula provodilo je program „Prijevoz osoba treće životne dobi“.

U sklopu programa ponuđena je osobama treće životne dobi, koje žive na otoku Korčuli, usluga prijevoza za odlazak u nabavku, kod doktora i u ljekarnu. Osim osoba treće životne dobi (65 i više godina) u ovaj program uključeni su korisnici koji žive u samačkim staračkim kućanstvima i osobe niskog socio-ekonomskog statusa. Ovaj program koristilo je 80 korisnika sa područja otoka Korčule. Za potrebe korisnika programa, obavljeno je ukupno 750 usluga prijevoza k doktoru, odlazaka u ljekarnu, te u nabavku. Omogućavanjem usluge prijevoza osobama treće životne dobi, te osobama koji žive u samačkim staračkim kućanstvima i osobama niskog socio-ekonomskog statusa, olakšano im je svakodnevno obavljanje raznih aktivnosti, te bolja mobilnost.

Program se nastavlja i u 2022 godini. Partneri na ovom projektu su Centar za socijalnu skrb Korčula, Grad Korčula, općine Lumbarda, Smokvica, Blato i Vela Luka. Projekt je financiran sredstvima od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u svrhu provedbe dvogodišnjeg programa usmjerenog unaprjeđenju kvalitete života i zaštite prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu.

Gradsko društvo Crvenog križa Korčula