Grad Korčula se priključio sustavu e-Novorođenče

Grad Korčula jedan je među prvih dvadeset jedinica lokalne i područne samouprave u Hrvatskoj koji je u suradnji s Ministarstvom uprave pristupio usluzi e-Novorođenče.

Kako bi se pojednostavio postupak podnošenja zahtjeva za isplatu naknade za novorođeno dijete, gradonačelnik Andrija Fabris je s ministrom uprave Ivanom Malenicom dana 13. srpnja 2020. godine potpisao Sporazum kojim se Grad Korčula uključuje u sustav e-Novorođenče.

Usluga e-Novorođenče građanima omogućuje bržu i jednostavniju prijavu novorođenog djeteta te predaju zahtjeva za novčanu potporu za novorođeno dijete kroz sustav e-Građani.

Uz prijavu djeteta, ova dodatna usluga sustava e-Građani uvelike će olakšati roditeljima te će, umjesto da skupljaju dokumentaciju i fizički je predaju u Gradu od sada, u samo nekoliko klikova moći predati i taj zahtjev. Roditelji će zahtjev za naknadu za novorođenče od Grada moći podnijeti prilikom prijave djeteta u Matičnom uredu u Gradu Korčuli, Trg Antuna i Stjepana Radića 1 ili putem interneta iz udobnosti doma, uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica.

Upute o prijavi u sustav e-Novorođenče mogu se pronaći OVDJE.

Promotivni video za uslugu e-Novorođenče može se pogledati na Youtube kanalu Ministarstva uprave: https://youtu.be/wqRxu04yfvE.

Fotografija: https://uprava.gov.hr/

Komentiraj