PUTEVIMA PROŠLOSTI Izrađen Katastar/Atlas turističkih atrakcija za tri područja Dubrovačko-neretvanske županije

Dubrovačko-neretvanska županija bogatija je za novi Katastar/Atlas turističkih atrakcija, koji je u sklopu projekta "Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija" izradio Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.
  • Atlas turističkih atrakcija predstavljen je na online sastanku koji je organizirala Regionalna agencija DUNEA, jedna od 12 partnera projekta koji za cilj ima stvaranje integrirane kulturno-turističke destinacije koja uključuje pojedina ruralna i udaljena područja županije, povezana u jedinstveni turistički proizvod pod nazivom “Putevima prošlosti”.
  • Katastar/Atlas turističkih atrakcija je informacijsko-grafički dokument koji je umrežio kulturnu i turističku ponudu svih klastera u jedinstven i kvalitetan kulturni turistički proizvod i obuhvaća tri područja, otoke Mljet i Korčulu te Dubrovačko primorje.
  • U dokumentu se predlažu staze koje se s obzirom na tematiku dijele u tri kategorije: Cultural treasures, Native routes i Unique nature. Ove rute povezuju tematski resurse i cjeline u jedinstvenu/integriranu turističku destinaciju, te na taj način ostvaruju cilj projekta, odnosno revitalizaciju zanemarenih prostornih potencijala. Predložene rute revitalizacije obuhvata su geografski i prostorno odijeljene morem, te ih je potrebno povezati logičnim pomorskim vezama, po mogućnosti uključujući već postojeće trajektne i brodske linije.
  • U projektu “Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija” Grad Korčula i KORA d.o.o. sudjeluju kao partneri, a u sklopu projekta provedene su edukacije promotora i vodiča, kao i istraživanje o životu Grada Korčule o čemu su tiskane i dvije knjige, u tijeku su i završni radovi rekonstrukcije i opremanja palače Ismaeli-Gabrielis – Gradski Muzej Korčula.
  • Kao partneri na projektu sudjeluju i Restauriranje namještaja Depolo koji je nabavio stroj za pjeskarenje i Općina Smokvica gdje je izgrađen “Muzej zlata i srebra Smokvice” koji će također ubrzo biti otvoren.

Cijeli članak možete pročitati na poveznici.

Izvor: DUNEA

Komentiraj