Radionica pripreme tradicionalnih slastica otoka Korčule

Lokalna akcijska grupa LAG 5 organizira radionicu pripreme tradicionalnih slastica otoka Korčule. Radionica će se održati u srijedu, 10. prosinca 2025. godine, u Ugostiteljskom praktikumu Srednje škole Petra Šegedina u Korčuli (zgrada Sv. Antun, Lumbarajska cesta 6, 20260 Korčula) s početkom u 15:00 sati.

Pod vodstvom poznate slastičarke Biljane Miline polaznici će naučiti sve tajne izrade otočnih delicija: klašuna, cukarina i amareta. Ove slastice su srce korčulanske tradicije umotane u prhko tijesto, orahe i bademe, citruse i aromatične začine. Radionica pruža idealnu priliku da ove božićne blagdane uljepšate domaćim kolačima.

Voditeljica radionice, Biljana Milina Biba, nagrađivana je slastičarka i šefica kuhinje u konobi Mate u Pupnatu, poznata po kreativnim i autentičnim desertima spravljenim od autohtonih namirnica iz vlastitog vrta te samoniklog bilja. Spoj tradicije i suvremenog stila, uz inovativnu upotrebu lokalnih sastojaka i plodova, poput badema, oraha, smokava, rogača, ružinih latica i citrusa, čini njezine deserte unikatnim i održivim. Bibina strast prema lokalnoj gastronomiji i dosljedna primjena održivih principa donijeli su joj prestižnu titulu „Chef-slastičar godine 2019.“ u vodiču Gault&Millau Croatia.

Pridružite nam se i dozvolite da mirisi i okusi otočne baštine obogate i vaš dom čime čuvamo autentične mediteranske okuse prenošene generacijama.

Radionica se provodi u sklopu transnacionalnog projekta suradnje „Hrana bez granica: upoznavanje kroz okuse (Food without borders: meeting each other through flavours)“ u okviru intervencije „77.06. Potpora LEADER (CLLD) pristupu“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Sudjelovanje na radionici je besplatno za sve sudionike uz obaveznu rezervaciju mjesta na mail: [email protected]

LAG 5