Radovi na stoljetnoj kuli Svih svetih

Radovi na stoljetnoj kuli Svih svetih, pronađene dvije kamene biste i stepenice.

Nedavno su započeli radovi na stoljetnoj kuli Svih svetih, obrambenoj utvrdi s tri povijesna topa, jednoj od najpoznatijih kula starog grada Korčule. Radovi na kuli koštat će oko 400 tisuća kuna u sklopu EU projekta „Revitalizacija obrambenih utvrda Grada Korčule“ čija je ukupna vrijednost veća od pet milijuna kuna. Iako su ugostitelji objekata odmah uz kulu bili izrazito nezadovoljni što su radovi započeti netom prije turističke sezone, tek nekoliko tjedana arheološkog iskopavanja dalo je zanimljive rezultate. Prije nekoliko dana, u kuli su pronađene dvije kamene biste, pretpostavlja se iz 17. stoljeća, ali i stepenice u unutrašnjosti za koje se nije znalo da postoje.

Spomenuti radovi na kuli Svih svetih izrađuju se u sklopu provedbe projekta “Revitalizacija obrambenih utvrda grada Korčule”, ukupne vrijednosti 5.784.937,40 HRK.
Od ukupne vrijednosti projekta, 4.204.949,92 HRK bespovratnih sredstava osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj – OP Konkurentnost i kohezija, dok će Grad Korčula sudjelovati u iznosu od 1.579.987,48 HRK.

Više o radovima na kuli Svih svetih možete pročitati na poveznici.

Izvor: https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/zupanija/korcula/clanak/id/604294/radovi-na-stoljetnoj-kuli-svih-svetih-pronaene-dvije-kamene-biste-i-stepenice?fbclid=IwAR01QQlJeqkRUiMrXx_NX8_0IS9jrpEOfhZ-nMH1P6W5nTzNRbZCGGzLaoQ