Reakcija Grada Korčule povodom netočno iznesenih informacija

S obzirom da su na društvenim mrežama i Facebook profilu Lige protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet, iznesene neistinite tvrdnje vezane uz izostanak donacije Grada Korčule za nabavu novog mamografa za Dom zdravlja Korčula ovim putem želimo istaknuti da Grad Korčula snažno podupire i prati rad humanitarne udruge Lige protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet, te ima partnerski odnos s njenim ogrankom u Gradu Korčuli.

Tako je u veljači 2020. godine, u Domu kulture u Korčuli, uz potporu Grada Korčule organizirano predavanje i predstavljanje knjige Josipe Pavičić Bernardini „Šest milimetara“ u kojoj autorica objavljuje autobiografsku priču koja govori o njezinoj borbi s karcinomom. Prodaja knjige imala je i humanitarni karakter za nabavu novog mamografa. Nakon toga, također uz potporu Grada Korčule, organiziran je humanitarni koncert u kojem su nastupile sestre Ramljak, Marko Škugor i klapa Šufit.

To je dugogodišnja praksa koju Grad Korčula ima s ogrankom Lige u Gradu Korčuli i jedan od načina na koji Grad direktno podupire rad Udruge. Da situacija za one koji tvrde da se Grad Korčula nije uključio u nabavu mamografa bude još sramotnija, na ovogodišnjem koncertu je i najavljena humanitarna akcija za kupovinu mamografa.

Grad Korčula je također sudjelovao zajedno s Dubrovačko-neretvanskom županijom u osiguravanju dodatnih sredstava iz Državnog proračuna preko donacije Ministarstva zdravstva bez čije potpore nabava ovog važnog uređaja ne bi bila u ovako kratkom vremenu moguća.

Za kraj navodimo činjenicu da je Grad Korčula na samom početku sakupljanja sredstava, u dogovoru s Domom zdravlja Korčula, obećao osigurati onaj iznos koji bi će biti potreban za zatvaranje financiranja nabave ovog uređaja, te je tako u proračunu za 2021. godinu planirana donacija od 50.000,00 kn, ponavljamo sve u dogovoru s Domom zdravlja Korčula.

Vjerujemo da je do ovakvog iznošenja neistinitih tvrdnji došlo zbog neupućenosti dotičnih osoba, jer nam je stvarno teško prihvatiti činjenicu da bi se ovakve hvalevrijedne humanitarne akcije koristile u dnevnopolitičke svrhe.
Grad Korčula