Sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini

Grad Korčula je temeljem poziva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade osigurao financijsku potporu za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima.

Grad Korčula prijavio se na Javni poziv jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini s ciljem poboljšanja kvalitete života mladih obitelji i mladih.

Riječ je o pilot projektu koji provodi Središnji državni ured za demografiju i mlade koji se po prvi puta provodi u Republici Hrvatskoj i za čiju je prevedbu osigurano 785.719,03 eura.

Temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava Gradu Korčuli dodijeljen je iznos od 17.280,00 eura.

Grad Korčula će odobriti 10 potpora za mlade osobe i/ili mlade obitelji s prebivalištem na području Grada Korčule najmanje godinu dana prije podnošenja prijave, a koji imaju ugovor o najmu sklopljen najmanje za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Financijska potpora za mladu obitelj s djecom iznosi 180,00 EUR mjesečno, te 120,00 EUR za mladu osobu i mladu obitelj bez djece.

Javni poziv mladim obiteljima i mladima za raspodjelu sredstava biti će objavljen početkom kolovoza 2023. godine na mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Grada Korčule.