Svečana dodjela nagrada i priznanja – Projekt “Korčulanska baština”

U ponedjeljak, 5. lipnja s početkom u 18.30 sati u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali održana je svečana dodjela nagrada i priznanja učenicima i mentorima za najbolja literarna i likovna ostvarenja u okviru projekta Korčulanska baština.

Projekt, pokrenut 2012. u suradnji GK Ivan Vidali, TZG Korčule i TZ Općine Lumbarda ima za cilj čuvanje baštinskih i tradicijskih vrijednosti. A najbolji čuvari baštine upravo su djeca i mladi, koji svake godine sudjelujući u ovom projektu pokazuju interes, originalnost i kreativnost i oduševljavaju nas svojim radovima prijavljenima na natječaj raspisan na zadanu temu.

Odabrani i nagrađeni likovni i literarni radovi u 2023. godini s temom “Kako su se odijevali naši stari” izloženi su u prostoru knjižnice i objavljeni u katalogu koji ostaje kao svjedočanstvo bogatstva i raznolikosti korčulanske baštine.

Gradska knjižnica zahvaljuje svima koji su sudjelovali u programu: učenicima Glazbene škole – Filipu, Toniju, Ivi i Franki na nastupima, Luciji Skokandić – učenici OŠ Žrnovo na izvođenju monologa “Dan kad je mater pošla ća olitiga dobar dan tugo” (državna smotra Lidrano 2023.). Osnovnoškolcima na sudjelovanju u projektu, mentorima na zalaganju i trudu i svim posjetiteljima na podršci!

Gradska knjižnica Ivan Vidali

Čestitamo nagrađenim učenicima, njihovim mentorima i svima koji su bili u uključeni u projekt!