Učenici iz Korčule i Žrnova na Danima otvorenih vrata Instituta Ruđer Bošković

Učenici osnovnih škola iz Korčule i Žrnova koji su ove školske godine sudjelovali na Županijskim natjecanjima nagrađeni su putovanjem u Zagreb na Dane otvorenih vrata IRB.

Ove godine je petnaest učenika sedmih i osmih razreda OŠ Petra Kanavelića iz Korčule i četvoro učenika OŠ „Ante Curać- Pinjac“ iz Žrnova uspješno sudjelovalo na Županijskim natjecanjima iz matematike, fizike, biologije, kemije i geografije. Za svoje uspjehe dobili su zaista originalnu i vrijednu nagradu – put u Zagreb na Dane otvorenih vrata Instituta Ruđer Bošković.

Više informacija na  www.irb.hr/otvoreni-dani

Osim Instituta, planiraju posjetiti i Prirodoslovni muzej, poći u kazalište i kino, te pogledati izložbu “Bodies Revealed” u Klovićevim dvorima.

Realizaciju ove dobre ideje pomogao je Grad Korčula financirajući prijevoz, škole su osigurale spavanje i hranu, a roditelji ulaznice u kazalište i muzeje.

Čestitke ovoj uspješnoj ekipi, želimo im dobar provod i da uživaju u svojoj zasluženoj nagradi!

2 komentara za “Učenici iz Korčule i Žrnova na Danima otvorenih vrata Instituta Ruđer Bošković

  1. Dobra je vijest da naša djeca sudjeluju na ovakvim manifestacijama.Čestitke njima i njihovim profesorima i mentorima.Iako je s današnjim napretkom informatike cijeli svijet postao globalno selo,- dobro je da se koristi svaka mogućnost kako bi se relevantni događaji doživjeli na njihovom ishodištu. Zato jedna preporuka za slijedeću godinu: Novigradsko proljeće je svakako događanje u kojemu bi i naši učenici zasigurno našli svoje mjesto i interes i zato zaista čudi činjenica da naša županija tu ne participira.Uvjerena sam da bi učenici naših škola tu mogli pokazati svoju nadarenost u različitim disciplinama i zato apeliram na nastavnike da se raspitaju za ovu manifestaciju.

  2. Ovim putem želim uputiti čestitke četveročlanoj ekipi učenika OŠ “Petar Kanavelić” iz Korčule / Maja Biliš, Andrea Brčić, Ivan Tomović i Todor Jurjević / koji su na županijskom natjecanju “Sigurno u prometu” osvojili prvo mjesto, što im daje propusnicu da sudjeluju na 18.državnom natjecanju, predstavljajući našu županiju, ali i našu Korčulu.Ovo je još jedan pokazatelj kako naša djeca uspješno sudjeluju na raznim natjecanjima i prava je šteta što sam o ovom uspjehu ja kao i ostali sugrađani doznala iz jedne škrte vjestice u Slobodnoj / autor Ž.P /Bilo bi lijepo kad bi službeni dopisnik Slobodne pokazao malo više interesa za događanja u ovom gradu, jer je to valjda u opisu njegova posla.
    Još jednom iskrene čestitke ovoj ČETVORICI MUŠKETIRA i puno uspjeha na predstojećem natjecanju.

Komentiraj