Županijski TZ predstavlja se u Dublinu i New Yorku

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije predstavlja se ovih dana na dva bitna turistička sajma. To su „Holiday World Show“ u Dublinu te „New York Times Travel Show“ u New Yorku, a oba se održavaju od 23. do 25. siječnja.

„Holiday World Show“ održava se 26. put, a županijski TZ na njemu nastupa zajedno s TZ-ovima Zadarske i Šibensko-kninske županije na štandu od 15 metara četvornih. Na sajmu se predviđa sudjelovanje oko 1000 turističkih organizacija iz preko 50 zemalja svijeta. Prošlogodišnji broj posjetitelja Holiday World Show-a je bio preko 55.000 što je 11% više nego prethodne godine, a porast njihovog broja u sličnom omjeru se očekuje i ove godine.

Uz brojne direktne letove iz Irske za zračnu luku Dubrovnik, te vrlo visoku poziciju irskih turista u ukupnom broju gostiju županije u 2014. godini, ovaj sajam je postao nezaobilazan u promidžbenim aktivnostima županijskog TZ-a.

Danas će u New Yorku biti otvoren sajam New York Times Travel Show. Županijski TZ imat će svoj drugi nastup na ovom sajmu, no ove godine kao suizlagač na štandu Hrvatske turističke zajednice, uz veličinu štanda od 6 metara četvornih. Sajam se održava u kongresnom centru Javits.

TZ Grada Dubrovnika također će zajedno sa županijskim TZ-om sudjelovati u radu i financiranju našeg dijela štanda. Prvi dan sajma namijenjen je isključivo profesionalcima, dok su druga dva dana predvidjena za široku publiku i profesionalce. Očekuje se 500-tinjak izlagača iz 150 zemalja svijeta.

– Uz nastup na sajmu sudjelovat ćemo i na workshopu za američke turističke profesionalce koji će organizirati Hrvatska turistička zajednica – ističu iz županijskog TZ-a.