Astronomska udruga Korčula

Astronomska udruga Korčula predstavlja svoju novu web stranicu na kojoj svi zainteresirani građani mogu vidjeti novosti i pratiti rad udruge.

Astronomska udruga Korčula osnovana je 22. svibnja 1998.godine nedugo nakon prolaska komete Hale-Bopp. Ljepota i značaj toga rijetkoga posjetitelja iz dubina Svemira bio je neposredni povod grupi amatera osnovati Udrugu, kako bi sebi i građanima pomogli u praćenju i razumijevanju našeg neba. Početkom 2001. godine Udruga ima tridesetak članova ali i mnogo poklonika astronomije . Vrijednu i stručnu pomoć u radu udruge daje im naš sugrađanin i počasni član Udruge gosp. Ante Radonić voditelj Planetarija pri Tehničkom muzeju u Zagrebu. Rad udruge financira Zajednica tehničke kulture županije Dubrovačko – neretvanske te Grad Korčula.

Članovi udruge, putem literature, interneta i informacija od drugih udruga prate najinteresantnije pojave iz astronomije i o tome informiraju javnost naše županije i goste Korčule. Astronomska udruga najviše vremena posvećuje mladima koji kroz igru i zabavu vrlo brzo ovladaju znanjima iz astronomije.

Najčešće aktivnosti udruge su “Astroparty”, što je uobičajeni naziv za organizirano javno promatranje nebeskih zanimljivosti uz pomoć teleskopa pod okriljem neba. Udruga za sljedeće zanimljivo promatranje neba najavljuje djelomičnu pomrčinu Mjeseca koja će se dogoditi 16. rujna 2016. godine s početkom u 19:00 sati, a na nebu će se vidjeti kao blago rumenilo na Mjesecu.

Svi zainteresirani mogu pogledati rad udruge te najave događanja na njihovoj NOVOJ STRANICI.