Ekološko ronilački klub “Korčula” dobio financijsku podršku na natječaju Zaklade Kajo Dadić

Ekološko-Ronilački klub „Korčula“ na natječaju “Naš doprinos zajednici” koji je u travnju raspisala Zaklada “Kajo Dadić” iz Splita dobio je 10.000,00 kn.

Ekološko-Ronilački klub „Korčula“ na natječaju “Naš doprinos zajednici” koji je u travnju raspisala  Zaklada “Kajo Dadić” iz Splita dobio je 10.000,00 kn. Radi se o financiranju građanske akcije,  kojom će se provesti ekološka akcija čišćenja podmorja trajektnog pristaništa Dominče u Korčuli. Naziv akcije je “More naše plavo 2014.”, a provedba je planirana u listopadu ove godine.

Na ovom natječaju odobreno je ukupno deset financijskih podrški, po dvije iz sljedećih pet županija koje Zaklada “Kajao Dadić” u svom radu pokriva: Zadarske, Šibensko- kninske, Ličko-senjske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske.

Zaklada “Kajo Dadić” natječaj “Naš doprinos zajednici” provodi u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva u okviru Decentraliziranog modela dodjele financijskih podrški. Riječ je o natječaju kojim se dodjeljuju financijske podrške građanskim akcijama, koje se provode u lokalnim zajednicama, a pravo prijave imaju udruge, škole, vrtići, gradske knjižnice, domovi umirovljenika i druge ustanove u državnom vlasništvu.

Zakladu “Kajo Dadić” osnovala je Udruga “Mi” iz Splita 2005. godine u znak zahvalnosti privatnom donatoru i filantropu Kaji Dadiću koji joj je poklonio svoje nekretnine s ciljem njihova korištenja u humanitarne svrhe. Gospodin Dadić posebno je isticao potrebu pomoći mladim ljudima koji se zbog nedostatka financijskih sredstava ne mogu školovati, pa Zaklada od 2006. godine stipendira studente slabijeg materijalnog statusa. Pored stipendiranja i razvoja filantropije Zaklada  radi i na razvoju civilnog društva.

Natječaj “Naš doprinos zajednici” ponovno se raspisuje 15. rujna 2014. godine te pozivamo sve udruge i ustanove, da počnu pripremati svoje prijave za ovaj natječaj.

Još jednom čestitke Ekološko ronilačkom klubu “Korčula”!

.

.