Gradonačelnik Grada Korčule i zamjenik župana DNŽ u posjetu Kini

Gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris i zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo sudjelovali su na Svjetskom forumu povijesnih i kulturnih gradova na kanalima koji se od 7. do 9. rujna održao u kineskom gradu Yangzhou pod pokroviteljstvom Kineskog nacionalnog komiteta za miroljubivu ekonomsku suradnju, Ureda za vanjske poslove Pokrajinske vlade Jingsua, Gradske vlade Yangzhoua i Svjetske organizacije povijesnih i kulturnih gradova na kanalima.

Tema ovogodišnjeg Foruma na kojem su sudjelovali gradonačelnici i predstavnici povijesnih i kuturnih gradova na kanalima iz Belgije, Italije, Nizozemske, Egipta, Kanade, Francuske, Tunisa i Kine bila je ”Nove prilike za kanalske gradove pod inicijativom Jedan pojas jedna cesta” s posebnim naglaskom na ekološki održivim metodama uspostavljanja ravnoteže u razvoju  turizma i očuvanju kulturno povijesne baštine i prirodnih bogatstava.

Gradonačelniku Grada Korčule poziv je uputio Predsjednik Organizacije za suradnju svjetskih povijesnih i kanalskih gradova Zhu Minyang i prijašnji gradonačelnik grada Yangzhoua, istaknuvši veliko zadovoljstvo suradnjom između gradova prijatelja Korčule i Yangzhoua. Na svečanom prijemu kojeg je nakon završetka foruma posebno za izaslanstvo Grada Korčule organizirao zamjenik gradonačelnika Yanghzoua Yu Ting razgovaralo se o raznim oblicima promicanja ekonomske, kulturne i turističke suradnje. Izaslanstvo Grada Korčule, na Forumu koji se uspješno održava proteklih devet godina u Yangzhouu uz potporu Minstarstva vanjskih poslova Kine, činili su još direktor marketinga i prodaje HTP Korčula Mihajlo Grgić i ravnateljica Centra za kulturu Korčula Lana Filippi Brkić.