Gradski Muzej Korčula otvorio izložbu fotografija “Korčula između dva svjetska rata”

Financijskom potporom Grada Korčule izložbu je otvorio gradonačelnik Andrija Fabris.

Gradski muzej Korčula otvorio je u crkvi Gospojinoj izložbu fotografija „Korčula između dva svjetska rata” iz zbirke Etnografskog muzeja u Beogradu“.

Uz izložene fotografije i katalog, brojni posjetitelji su u večernjim satima pratili projekciju fotografija na Trgu sv. Marka u Korčuli.

Na fotografijama su prikazani grad i otok Korčula, Mljet i Pelješac snimani tridesetih godina 20. stoljeća, navela je autorica izložbe Vesna Bižić Omčikus, viša kustosica u Etnografskom muzeju u Beogradu.

Izražena je nada kako će aktualna izložba potaknuti predstavljanje ostalih fotografija s prizorima iz Hrvatske, naročito Dalmacije, u fundusu Etnografskog muzeja u Beogradu. Zbirka broji 4120 negativa, a otok Korčula predstavlja zasebnu cjelinu u toj zbirci. Na snimkama Korčule zabilježena su mjesta po kojima su taj grad i otok i danas prepoznatljivi. Dosta se toga i promijenilo; nešto je nestalo, ali i nastalo. Mnogi gosti i putnici su prolazili, zadržavali se, a i ostajali jer ljepota Korčule je nepromjenljiva i vječna, kaže Vesna Bižić Omčikus.

Više možete pročitati na poveznici.