Događanja u Gradskoj knjižnici

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige 2010. Gradska knjižnica Ivan Vidali organizirat će veliki broj manifestacija koje će se realizirati u suradnji s brojnim instutucijama, usatanovama i pojedincima. Pogledajte što se dešavalo 22. i 23. listopada.

 

..

Izložba Željka Nobila: „Kamen kao inspiracija…“

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici je postavljena izložba Željka Nobila pod nazivom „Kamen kao inspiracija…“. Izložene kućice, kule i crkvice od lomljenog kamena autor ove zanimljive izložbe počeo je spontano izrađivati prije tri godine od kamenog otpada uz upotrebu jednostavnog alata – tesarskih kliješta i čekića. Prepoznatljivi objekti iz naše okoline oduševljavaju preciznošću izrade i svojom kamenom ljepotom čuvaju ih od zaborava.  Kako Željko sam kaže – „Svoj dječački san o izgradnji kućice ostvario sam mojim „KOŠARAMA IZ KAMARE“.

==============================================================================

Čitamo pod krošnjama: “Krošnje koje nestaju …”   

Učenici II.a i III.a razreda Srednje škole Korčula i njihova mentorica, profesorica Maja Šestanović,  predstavili su u petak, 22.10., u prepunom atriju Doma kulture Liburna  zanimljiv projekt „Krošnje koje nestaju“.

Prikazali su deset ugroženih biljaka s našeg područja u PP prezentaciji, kroz priče, pjesme i intervjue.

==============================================================================

Kreativne likovne radionice:

  • Izrađujemo bookmarkere:

 

  • Origami životinje:

  •  Obavijest: Sljedeća radionica u petak, 29.10. u 17,30 – pridružite nam se!