Korčula domaćin završnog projekta Migrate to library

Međunarodni susret održao se od 8. do 12. travnja, dva dana u Splitu te dva dana u Korčuli.

Migrirajte u knjižnicu, odnosno „Migrate to library!“ drugi je europski projekt u kojem je Hrvatsku predstavljala Gradska knjižnjica Ivan Vidali s partnerima iz Poljske, Španjolske i Litve, a završni, međunarodni susret projekta održao se prošlog tjedna u Korčuli s bogatim programom kojeg su pripremile korčulanske knjižničarke.

Ravnateljica Milojka Skokandić te Marija Bakarić i Isabel Skokandić ispričale su nam o drugom uspješnom europskom projektu u kojem je sudjelovala mala korčulanska knjižnica Ivan Vidali s tek troje zaposlenih, među partnerima koje broje desetke zaposlenih – Općinska knjižnica u gradu Zory u Poljskoj, Općinska knjižnica u Arucasu (Kanarsko otočje) iz Španjolske i Knjižnica Adomo Mickevičiaus iz Vilniusa u Litvi. Zaposlenici spomenutih knjižnica prošlog su tjedna boravili u Korčuli u sklopu projekta Migrate to library usmjerenog na migrante i izbjeglice, odnosno ljude koji napuštaju svoje zemlje zbog rata i progona ili političkih, ekonomskih ili nekih drugih razloga te se nastanjuju u nekoj novoj zemlji zbog čega im je potrebna integracija. Projekt je započeo u rujnu 2017. godine, završit će u svibnju ove godine, a brojni susreti, tečajevi i seminari pozitivno su iskustvo za naše knjižničarke, no najviše ih se dojmio završni susret prošlog tjedna u Korčuli.

Više o Projektu možete pročitati na poveznici.

Izvor: https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/zupanija/korcula/clanak/id/599002/korcula-domacin-zavrsnog-projekta-migrate-to-library