Ministarstvo branitelja financira nabavu prijenosnog bazenskog dizala za natkriveni bazen Gojko Arneri

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. i ŠOK prijavili su projekt nabave prijenosnog bazenskog dizala za osobe s teškoćama u kretanju i povukli 55.000,00 kn od Ministarstva branitelja.

Korčulanska razvojna agencija KORA d.o.o. i Športski objekti Korčula ŠOK prijavili su projekt rješavanja pristupačnosti Gradskog bazena Gojko Arneri osobama s teškoćama u kretanju na natječaj Ministarstva branitelja. Grad Korčula je nositelj projekta, a ŠOK provoditelj projektnih aktivnosti. KORA je pripremila projektnu dokumentaciju i prijavila projekt na natječaj Ministarstva branitelja.

Na natječaj je prijavljena ugradnja vertikalne podizne platforme za ulaz u zgradu bazena te nabava prijenosnog bazenskog dizala kojim će se osobama smanjene pokretljivosti omogućiti ulaz u sam bazen.

Ministarstvo branitelja donijelo je Odluku o financiranju prijenosnog bazenskog dizala i za tu će svrhu Gradu Korčuli donirati 55.000,00 kn. Uskoro će se održati svečano potpisivanje ugovora između Grada Korčule i Ministarstva branitelja kojim će se odrediti međusobna prava i obveze.

U blizini zgrade natkrivenog bazena Gojko Arneri nalaze se dom za starije i nemoćne osobe kao i sjedište Humanitarna udruga roditelje djece s posebnim potrebama  “Moje sunce”.  Na otoku Korčuli, u Veloj Luci, nalazi se specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Kalos sa 240 kreveta.

Instalacija prijenosnog bazenskog dizala podignut će kvalitetu života svim osobama smanjene pokretljivosti, uključujući lokalno stanovništvo, osobe koje se na otoku Korčuli nalaze radi oporavka, ali i turiste.

Nadamo se da ćemo uskoro pripremiti te realizirati i projekt ugradnje dizala za osobe smanjene pokretljivosti u Centru za kulturu i Gradskoj knjižnici Ivan Vidali. To je bitan projekt kojim će se nastaviti s ulaganjima u podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici.