MRRFEU financiralo obnovnu Dječjeg vrtića u Korčuli

Završena je obnova Dječjeg vrtića u Korčuli, sufinancirana sredstvima MRRFEU-a. Poboljšanji su prostorni, zdravstveni i opći uvjeti boravka djece u vrtiću, te su poboljšani radni uvjeti zaposlenog osoblja.

Grad Korčula je prošle godine prijavio projekt obnove Dječjeg vrtića Korčula na natječaj MRRFEU-a, u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice. Projekt je prijavljen za sufinanciranje pod nazivom Rekonstrukcija pokrova krovišta, vanjskih otvora i PVC podova u zgradi Dječjeg vrtića Korčula. Cilj projekta bio je poboljšanje prostornih, zdravstvenih i općih uvjeta boravka djece u vrtiću, te poboljšanje radnih uvjeta zaposlenog osoblja.

Zbog dotrajala tri krova i vanjskih otvora, vrtić je bio vlažan i zimi gubio preko 30 posto topline u svim prostorima. Sada je prostor prozračan i sa puno prirodnog svijetla,  a dvorište je uređeno kao dječje igralište, čime su se poboljšali uvjeti prostornih, higijenskih zdravstvenih i općih uvjeta boravka djece u vrtiću, ali i radnih uvjeta zaposlenog osoblja.

Rekonstruirano 712,50 m2 kosog krova, izolirano 212,00 m2 ravnog krova, izmijenjeno 39 komada oštećenih otvora, a obavljeni su i drugi manji radovi na održavanju objekta.

Za realizaciju projekta utrošeno je 825.038 kuna. Od tog iznosa MRRFEU je osiguralo 505.382 kuna (61%) a Grad Korčula 319.656 kuna.