Najmlađi Kapekaši pobjedom do zlata

Najmlađi Kapekaši ispisali su povijest korčulanskog kluba uvjerljivom pobjedom protiv kluba Primorje EB u finalu državnog prvenstva u vaterpolu za uzrast nada.

U četvrtak 24. ožujka najmlađi Kapekaši ispisali su povijest korčulanskog kluba uvjerljivom pobjedom protiv kluba Primorje EB u finalu državnog prvenstva u vaterpolu za uzrast nada. Gotovo 43 godine kasnije u toj istoj najmlađoj vaterpolskoj kategoriji Korčula je ponovno osvojila zlato.

KPK (Korčulanski plivački klub) je daleke 1973. godine zadnji put bio pionirski prvak Hrvatske koje se također igralo u Korčuli, kaže trener Marinko Bojić koji je kao dijete tada igrao u toj momčadi koju je vodio Feliche Tedeschi naglasivši da je tada bio najbolji strijelac prvenstva.

„ Svaka čast našoj dici, na borbenosti, zalaganju, htijenju… Oni su bili tijekom cijelog Prvenstva u glavnoj ulozi, oni su istinski pobjednici, dominirali ovim prvenstvom što se najbolje vidi u njihovim rezultatima – rekao je nakon utakmice onako još „vruć“ od dojmova njihov vođa, trener, Marinko Bojić.

Tek što su se okitile zlatom, kapekaške nade, rođene 2004. g. i mlađe, sada kao prvaci Hrvatske, odlaze na jedan od najjačih evropskih turnira za ovu kategoriju u kojoj sudjeluju 22 momčadi iz Španjolske, Srbije, Crne Gore, Italije, Njemačke, Francuske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske koje će biti podijeljene u četiri skupine.

Prvu utakmicu KPK će igrati u četvrtak u 13:00 sati protiv Crvene Zvezde, a istog dana navačer u 19:45 sati protiv Cavtata, nakon koje je i službeno Svečano otvaranje turnira.

Bravo naši!


Izvor: Marko Polo Sport – Sportski portal otoka Korčule i Pelješca

Foto: Nenad Kosović