Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima u 2019. godini

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljuje Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima u 2019. godini.

Cilj Natječaja je financijskom potporom omogućiti provedbu projekata udrugama na otocima u skladu s održivim razvojem hrvatskih otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Prijaviti se mogu sve udruge koje imaju sjedište na hrvatskim otocima i koje su upisane u Registar udruga RH i Registar neprofitnih organizacija RH i vode transparentno poslovanje u skladu s propisima, te djeluju na području hrvatskih otoka najmanje jednu godinu zaključno s danom objave Natječaja.

Prihvatljive aktivnosti Natječaja odnose se na sljedeća područja djelovanja udruga: razvoj civilnog društva, kultura (kulturna baština i umjetnost), predškolski odgoj, obrazovanje i znanost, gospodarske aktivnosti (poljoprivreda, brodogradnja, turizam i dr.), ekologija (zaštita okoliša i mora) i sport.

Minimalni iznos pojedinačne potpore je 10.000 kn, a maksimalni 30.000 kn. Svaki podnositelj prijave/udruga može podnijeti najviše jednu prijavu. Rok za prijavu je 06. rujna 2019. godine.

Više možete pročitati na poveznici.