ODRŽAN ČETVRTI SUSRET KLAPA „MARTINOVO LITO“ – KORČULA 2011.

Pred prepunom dvoranom Doma kulture u Korčuli u subotu, 19. studenoga, održan je četvrti susret klapa „Martinovo lito“ - Korčula 2011. u organizaciji Centra za kulturu Korčulu i pod pokroviteljstvom Grada Korčule.

Susret je otvorio gradonačelnik Grada Korčule Mirko Duhović, zahvalivši se sudionicima koji se rado odazivaju na pozive za sudjelovanja te naglasio kako je organizacijom već četvrte godine za redom „Martinovo lito“ u Korčuli postalo tradicionalno okupljanje vodećih hrvatskih klapa u znak štovanja blagdana Sv. Martina i njegovanja klapske pjesme u Korčuli.

Publika je skoro dva sata uživala u nastupima klape KURJOŽE iz Podstrane, ovogodišnjih finalistica Omiškog festivala, klape BRACIERA iz Bola na Braču, ovogodišnjih superfinalista Omiškog festivala, klape TIRAMOL iz Korčule, također finalistica Omiškog festivala te trenutno najpopularnije i najnagrađivanije klape u Hrvatskoj, klape CAMBI iz Kaštel Kambelovca koja ove godine slavi 25 godina rada.

Na kraju večeri sve su klape zajedno s publikom otpjevale pjesmu „More“, a u znak zahvale za sudjelovanje gradonačelnik im je uručio kristalne plakete u obliku jedra i knjigu Dušana Kalogjere „U potrazi za izgubljenom Korčulom“.

Jedan komentar za “ODRŽAN ČETVRTI SUSRET KLAPA „MARTINOVO LITO“ – KORČULA 2011.

  1. Po kojima to kriterijima naš vrli potestat posjećuje javna događanja u našem gradu? Bilo bi dobro da to objavi nama običnim smrtnicima.Ni nakon toliko godina što sjedi u onoj poltroni još mu nije došlo do glave kako mu je zadatak kao javnog službenika prisustvovati svim priredbama od javnog značaja. A opet kad malo bolje promislim,- možda je i bolje da stoji doma.