Osnovana Udruga studenata Grada Korčule

Prije gotovo mjesec dana u Korčuli je osnovana Udruga studenata Grada Korčule. To je prvi registrirani oblik udruženja studenata na našem području.

Na osnivačkom odboru bilo je prisutno desetak studenata koji su u to vrijeme još uvijek bili  na svom produženom ljetnom odmoru.
Cilj ovog okupljanja i osnivanja udruge, prije svega je potreba reguliranja prava sve većeg broja studenata. Pod tim se podrazumijeva predlaganje jedinstvenih rješenja reguliranja subvencija u javnom prijevozu, reguliranje sustava gradskih stipendija i drugih poticajnih mjera te konačno stvaranje prostora za javnu raspravu o važnosti povratka studenata u Korčulu nakonj završetka školovanja.

Iako nas je pri osnivanju udruge bilo prisutno tek nekoliko, očekujemo kako će se taj broj s vremenom povećati i obuhvatiti čitavu bazu korčulanskih studenata. Stoga već sada pozivamo sve studente s područja Grada Korčule i ostale zainteresirane građanke i građane na prvu redovnu skupštinu udruge koja će se održati za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem maila [email protected]