Poziv autorima za predstavljanje otočkih publikacija na Knjizi Mediterana

Obavještavaju se svi zainteresirani otočki autori koji bi željeli svoje knjige predstaviti na "Knjizi Mediterana" da primjerak publikacije dostave u Gradski muzej Korčula najkasnije do 22. rujna u vremenu od 10 do 18 sati.

„KNJIGA MEDITERANA” 23. do 30. rujna 2012.

Poziv

U tijeku je priprema predstavljanja izdavačke djelatnosti otoka Korčule koja će se održati na značajnoj kulturnoj  manifestaciji „Knjiga Mediterana“ koja se u organizaciji „Književnog kruga- Split“ tradicionalno održava u Splitu  više od dvadeset godina.

Veseli nas što smo  u prigodi obavijestiti Vas kako je, nakon vrlo zapaženog predstavljanja izdavačke djelatnosti otoka Korčule proteklih godina, u  Gradski muzej Korčula stigao poziv za  predstavljanje  izdavaštva otoka  Korčule i na ovogodišnjoj manifestaciji. Predstavit će se publikacije koje su sadržajno vezane za otok Korčulu, tiskane od 2010. do danas, sustavno po općinama- Korčula, Lumbarda, Smokvica, Blato i Vela Luka. Stoga, u suradnji s Ustanovom u kulturi “Blatski fižuli”, Centrom za kulturu Vela Luka, općinom Lumbarda i općinom Smokvica i ove godine organiziramo predstavljanje otočkog izdavaštva koje će se održati u Splitu, na „Knjizi Mediterana“ u palači Milesi  26. rujna 2012. u 19 sati.

Predstavljanje izdavaštva otoka Korčule posjećuje zavidan broj posjetitelja, posebice naših suotočana koji žive u Splitu, ali i brojna splitska kulturna publika. Posebno nas stoga veseli poziv organizatora manifestacije „Knjiga Mediterana“- „Književnog kruga Split“ i njenog predsjednika, akademika Nenada Cambija kako bi se ponovo predstavili, sustavno i cjelovito, na ovoj jedinstvenoj  znanstveno- kulturnoj manifestaciji. Vjerujemo kako ćete, kao i do sada prepoznati njen značaj i podijeliti s nama radost sudjelovanja.

Stoga Vas, u ime organizatora predstavljanja, Gradskog muzeja Korčula, s veseljem obavještavamo o ovom predstavljanju,  a zainteresirane otočke autore koje do sada nismo osobno kontaktirali, a koji bi željeli da se njihove knjige predstave na “Knjizi Mediterana” molimo da primjerak publikacije dostave u Gradski muzej Korčula najkasnije do 22. rujna u vremenu od 10 do 18 sati. Knjige će, nakon predstavljanja u Splitu, biti smještene u stručnoj biblioteci Gradskog muzeja Korčula.

(GmK)