Predsjednik Josipović u brodogradilištu Leda u Korčuli

Predsjednik Republike Ivo Josipović, koji danas boravi na Korčuli, u brodogradilištu Leda je nazočio porinuću novoga broda, 21. novogradnje koju je korčulansko brodogradilište isporučilo svom nizozemskog partneru brodogradilištu Peters.

Tom prigodom predsjednik Ivo Josipović kazao je kako je ovo porinuće priča o uspjehu svih djelatnika brodogradilišta, grada Korčule i Dubrovačko – neretvanske županije.
“Ovo je priča koja može biti model i za brodogradnju i u drugim dijelovima Hrvatske jer nam je bodogradnja vrlo važna, to je jedna od djelatnosti koja je tradicija Hrvatske. Nadam se da će hrvatska Vlada naći model da se brodogradnja očuva jer nam je to perspektiva i budućnost”, kazao je predsjednik Josipović.
Predsjednik republike se susreo s upravom i s djelatnicima bodogradilišta, a tijekom poslijepodneva sudjelovat će na svečanoj sjednica Gradskoga vijeća grada Korčule u prigodi proslave blagdana sv. Todora i Dana grada Korčule.
Također, susret će se i s članovima korčulanskog plivačkog kluba u prigodi obilježavanja 80. obljetnice djelovanja kluba.

/Tekst: HINA/