Predstavljanje izabranih projekata DNŽ u Bruxellesu

Ured DNŽ, Razvojna agencija Dunea u suradnji s Delegacijom Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji organizirao je predstavljanje tri projekta iz Dubrovačko-neretvanske županije u Odboru regija u Bruxellesu.

Predstavljena je  spomenička baština Dubrovačko-neretvanske županije kao i dva projekta: Muzej srebra i zlata u Smokvici i prvi Hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva u Putnikovićima.

Ovo je prva prezentacija izabranih projektnih ideja DNŽ-e u Odboru regija prije otvaranja natječaja na koje će se navedeni projekti kandidirati. Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije skupa sa  županom Nikolom Dobroslavićem razmijenili su iskustava i znanja sa europskim partnerima te dobili potrebne informacije i smjernice za nadopunu projektnih ideja.

Nadamo se da će se suradnja na ovom polju nastaviti i da će europski partneri prepoznati potencijal i potrebu za obnovom i očuvanjem kulturne baštine, arheoloških nalazišta, Muzeja vinogradarstva i vinarstva i ostalih vrijednih spomenika koje je potrebno sačuvati i ukazati važnost na njivog očuvanja.

/Tekst i foto: S. Rosić/