„Želim pomagati” mijenja sliku nezaposlenosti na LAG 5 području

U srijedu, 04. prosinca 2019., u kino dvorani Centra za kulturu, predstavljen je opsežan projekt Lokalne akcijske grupe LAG 5 „Želim pomagati“ u sklopu kojeg će do kraja 2021. godine zaposliti 38 žena, uključiti više od 150 korisnika te poboljšati kvalitetu života u slabo dostupnoj, ruralnoj i otočnoj sredini.

„Želim pomagati“ projekt je vrijedan više od šest milijuna kuna, a provodi se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Dubrovnik, Centrom za socijalnu skrb Korčula te čak pet otočnih i poluotočnih općina Vela Luka, Orebić, Blato, Smokvica i Gradom Korčulom. U naredne dvije i pol godine projekt će omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Konferencija održana u srijedu predstavila je djelatnicima, korisnicima, partnerima i javnosti dosadašnje aktivnosti projekta. Okupljene je pozdravio predsjednik LAG-a 5 Vjeran Filippi, u prvom redu predstavnike institucija i jedinica lokalne samouprave, istaknuvši kako se nada da će projekt pridonijeti jačanju strategije razvoja i poboljšavanju kvalitete života na poluotočnom i otočnom području u skladu s dugoročnom strategijom Europske unije za teže dostupna područja, dok je detalje provedbe i ciljeve objasnila voditeljica LAG-a 5 Katarina Slejko.

Na konferenciju su sudjelovali predstavnici partnerskih organizacija na projektu: ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Korčuli Dobrila Petković – Kolumbić, voditelj pododsjeka HZZ, ispostava u Korčuli Mario Lozica, načelnica općine Vela Luka Katarina Gugić, načelnik općine Blato Ante Šeparović, načelnik općine Smokvica Kuzma Tomašić, načelnik općine Orebić Tomislav Ančić i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.

Ukupan iznos projekta 6.057.031,16 kuna
Iznos EU potpore  6.057.031,16 kuna

Više možete pročitati na poveznici.

Izvor: http://www.lag5.hr/