Sat za planet Zemlju u Korčuli

Obavještavaju se građani Grada Korčule da se 30. ožujka 2019. (subota) od 20.30 do 21.30 gasi javna rasvjeta, u skladu sa pozivom "Sat za planet Zemlju", na predjelu Starog grada.

U subotu, 30. ožujka WWF organizira Sat za planet Zemlju, pa se tako i ove godina Grad Korčula uključuje u akciju, kada je
Sat za planet Zemlju usmjeren, osim na podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena, i na osvještavanje o velikom problemu zagađenja mora plastikom.

Akcija Sat za planet Zemlju (Earth Hour) nastala je 2007. godine u australskom Sydneyu kada je 2,2 milijuna ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima i tvrtkama kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Samo godinu dana kasnije akcija je postala globalni pokret s više od 50 milijuna u 35 zemalja svijeta koji su se pridružili Satu za planet Zemlju. Svjetske znamenitosti poput sydneyskog Harbour Bridgea, CN tornja u Torontu, mosta Golden Gate u San Franciscu ili rimskog Koloseuma bile su u mraku, kao simboli nade za uzrok koji je hitniji iz sata u sat.